Progressiva Läsglasögon

Läsglasögon du bär som optiska bågar. Används för både långdistans och läs.

VAD ÄR PROGRESSIVA GLAS?

Progressiva glas är det mest flexibla glaset du kan få i dina glasögon. Det är som avståndsglasögon och läsglasögon i ett och samma par glasögon. Med progressiva glasögon ser du klart både på långt och på nära håll. Glasen ser ut som vanliga glas men är slipade med steglös övergång där styrkan för att se på långt håll sitter upptill och styrkan för nära håll är är placerad nedtill. 

NÄR BEHÖVER MAN PROGRESSIVA GLASÖGON?

När man är i 40-50-årsåldern börjar ögats lins förlora sin elasticitet, vilket innebär att ögats förmåga att ställa in skärpan på nära håll minskar. Ålderssynthet (Presbyopi) är en naturlig del av åldrandet och kommer oavsett om man har något annat synfel. Det märks tydligast vid framförallt läsning, där du behöver växla mellan att fokusera på nära och långt håll. 

ATT VÄNJA SIG VID PROGRESSIVA GLASÖGON

Progressiva glas är lite mer komplexa och kräver därför ibland en viss  invänjningsperiod. Hjärnan och ögonen behöver vänja sig vid övergången mellan de olika styrkorna i glaset och man kan uppleva en form av gungeffekt innan man vant sig. För att snabbare vänja sig vid progressiva glas bör du använda glasögonen dagligen och så mycket som möjligt. Så snart du har lärt dig att titta i rätt ställe i glaset för rätt avstånd har du vant dig vid progressiva glasögon.

{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.FormattedPrice}}

Din kundvagn är tom ;(
Total {{basket.FormattedOrderTotal}}
Till kassan