Om oss

Prestige är en av de största och mest välkända solglasögonvarumärkena i Skandinavien. Sedan starten 1987 har Prestige försett Sveriges befolkning med glasögon som tilltalar alla typer av människor. Unga, gamla, trendiga och sportiga. Kännedomen om varumärket är mycket hög där identitet och image är mycket stark.

Varje år introducerar vi en ny kollektion av solglasögon som ligger i linje med både kort- och långsiktiga trender när det gäller färg, form och stil. Prestige representerar det senaste inom solglasögonmode och uppmärksammas ofta av moderedaktörer och bloggare. Med Prestige finns det alltid en båge för alla människor och för alla tillfällen. 

“A new look every day”

Vart kan jag köpa Prestige?

Prestige säljs främst i sportbutiker, modevaruhus, färjelinjer och flygplatser runt om i Skandinavien. Prestige erbjuder förutom solglasögon även läsglasögon hos våra återförsäljare. Precis som solglasögonen följer även dessa både kort- och långsiktiga trender.

UV-skydd & CE-märkta solglasögon

Att skydda sina ögon från UV-skydd är en självklarhet för oss. Alla våra solglasögon följer kraven för den europeiska marknaden i enlighet med standard EN ISO 12312-1:2022 (solglasögon för allmänt bruk). För teknisk dokumentation EU declaration of conformity vänligen följ nedan länk https://www.fostergrant.co.uk/ppe  

Prestige solglasögon är alltid märkta med en så kallad CE-logga i skalmen vilket garanterar fullgott UV skydd enligt UV400. Våra CE-märkta solglasögon har filterkategorierna 0–4, där 0 släpper igenom mest ljus och 4 släpper igenom minst ljus. Glas med kategori 4 är så pass mörka att de är olämpliga vid bilkörning. Oftast räcker glas med kategori 3 i våra svenska förhållanden.

Prestige solglasögon har en märkning i skalmen som anger vilken filterkategori linsen på avsedd modell har.
Det finns fem olika nivåer för hur effektivt glasen filtrerar UV-ljus:

Filt.kat. 0 – skyddet är obetydligt

Filt.kat. 1 – bländskydd är litet

Filt.kat. 2 – ett hyfsat skydd som funkar till vardags

Filt.kat. 3 – fungerar på sjön, stranden och utomlands

Filt.kat. 4 – utomordentligt skydd vid mycket starkt solljus t.ex. på höga berg och glaciärer.

Våra läsglasögon följer EU:s krav

Alla våra läsglasögon uppfyller kraven för den europeiska marknaden i enlighet med standard EN 14139:2010.

OLIKA TYPER AV LINSER

Prestige erbjuder glasögon med flera typer av linser. Naturligtvis blockerar alla linser ultravioletta UVA- och UVB-strålar. De flesta av våra linser består av okrossbar akryl, men vi använder också okrossbart polykarbonat för vissa specialramar. Särskilt de som används i sportaktiviteter. De vanligaste linserna rekommenderas för användning i följande situationer:

Gul, orange och bärnstenslins ger bättre kontrast i dåligt ljus, t.ex. skymning, dimma och snöfall. Perfekt för skidåkning, cykling och fotografering. Dessa linser är också lämpliga för körning under förhållanden med låg sikt.

Normala tonade linser; Dessa linser (kända som vanliga solglasögonlinser) reducerar solljus avsevärt och ger korrekt färgåtergivning. Finns i grått, grönt och brunt. Lämpligt för dem flesta tillfällen och väder.

Polariserad lins absorberar horisontella reflexer och bländning från vattenytor, våta vägar och snö. Lämplig för körning, skidåkning eller segling.

 

Åk till toppen